background
logotype

2019-évi ajánlat

 

Jöjjön velem felfedező útra, filmek világába!

 

Tudta? Budapest mellett forgatták az Egri csillagok film egy részét?

 

Pilisborosjenő - a Teve-szikla és az "Egri vár"

 

Pilisborosjenő környéke nagyon szép kirándulóhely, már többször is jártunk itt. Jó kilátás nyílik a környező hegyekre, köztük a Nagy-Kevélyre is. A falu közelében található egy érdekes formájú természeti képződmény, a Teve-szikla. A szikla egy tevére emlékeztet, de csak egy bizonyos oldaláról nézve.

A sziklárafel is lehet mászni.
Kicsit távolabb áll az "Egri vár", mely szintén kedvelt turistalátványosság, főleg kisgyerekesek látogatják. Az Egri csillagok című film forgatására épült, 1968-ban, azóta eléggé lepusztult, a helyiek sok követ széthordtak belőle. Egyik ottjártunkkor épp tatarozták. Állítólag a filmben látszottak sárkányrepülők, egy parkoló Mercedes, egy török karján kvarcóra, de mi ebből semmit nem vettünk észre, pedig sokszor láttuk a filmet.

 

Érdekesség

A várat az Egri csillagok forgatása után még számos magyar filmhez használták forgatási helyszínül, pl.: Gyula vitéz télen-nyáron, Sztrogoff Mihály, Rab ember fiai, Angyalbőrben, Magyar vándor, stb.

Repülés menete:

Felszállás után elsuhanunk Érd és Budakeszi felett, hogy megcsodáljuk a Szabadság-hegyet, a János-hegyet, a Hármashatár-hegyet, majd egy kanyart téve elérjük úti célunkat az Egri vár épített romját, melyet többször körbe repülünk és fájó szívvel haza indulunk. Felejthetetlen élmény lesz felülről látni a budapesti hidakat, a főváros utcáit, a kéklő Dunát a film történelmet.

 

Lepje meg kedvesét, barátját vagy ép magát egy felfedező túrával bevezető áron (26.000) repülési idő kb 50 perc.

2020  Motoros sárkányrepülés sétarepülés sárkánnyal Tökölön  
Weboldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltat számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat..
Több információ Ok Elutasít