background
logotype

Gyakori kérdések

 

 

Gyakran Ismétlődő Kérdések

 

 

Ha leáll a motor, lezuhan a gép?


Nem ! A motoros sárkány jól repül motor nélkül is. Alapszabály, hogy megfelelő magasságban kell végrehajtani a repülést. A pilóták mindegyike ki van képezve az állómotoros leszállásra is. Létezik olyan verseny, ahol az nyer, aki fél liter benzinnel a legtovább a levegőben marad. Ha jó az idő, órákig lehet repkedni vele leállított motorral, bár a legtöbb motoros pilóta elég lusta és nem műveli.

 

Mennyivel tud repülni?


A repülésben erre több válasz is lehetséges. Három fontos sebességi adata van egy gépnek úgymint, leglassabb, leggyorsabb és gazdaságos utazósebesség. Ha egy korszerű, nagy teljesítményű sárkányt nézünk akkor a leglassabb sebessége 60 km/h körül van. A legnagyobb sebesség 140 km/h körül mozog. A végére hagytam a leglényegesebbet, a gazdaságos utazósebességet. Úgy gondolom, ezt nem kell különösebben magyarázni, nem mindegy, hogy egy tank üzemanyaggal 100 vagy 550 km-t tudunk repülni. Ez a sebesség a legújabb szárnyakkal eléri a 90-110 km/h-t. Ez már alkalmas nagyobb túrákra, viszonylag szeles időjárási körülmények között is.

 

Milyen idő van fent?    

Attól függ, hogy télen vagy nyáron repülünk. Átlagosan száraz időben 100 méterenként 0,8 °C-kal van hidegebb. Folyamatosan 80-90 km/h szélben repülünk, ezért nyáron is ajánlatos testünket a széllel szemben megóvni. Télen réteges öltözék javasolt, hosszú nadrág, pulóver, kabát, kesztyű.

 

Mennyit fogyaszt?


Ezt liter/órában mérjük, és nagy különbség van a két- és a négyütemű motorok között, ezért külön szoktunk beszélni róluk. A kétüteműek gazdaságos sebességgel repülve 10-15 litert esznek, de parasztgázon :) 25-öt is képesek lenyelni. A mai üzemanyagárak mellett sajnos nagyon sok. Négyütemű testvéreik viszont megelégednek 8-10 literrel is, ráadásul nem kell nekik olaj a benzinbe, viszont sokkal többe kerülnek, mint a kétüteműek. Durván számolva évi 180 repült óra felett térül meg a négyütemű motor ára, persze csak ha nincs a bőrünk alatt is pénz, mert akkor mindenképp a négyütemű a nyerő.

 

Nagy élmény repülni vele?


Az. Nagy filozófusok vitatkoznak az egész világon azon, hogy mi a világon a legjobb dolog, a sárkányrepülés, vagy a szex? Szerintem csináld mind a kettőt :) Komolyra fordítva a szót, a motoros sárkány a repülő eszközök között az egyik legnagyobb élményt nyújtó eszköz. Nincs kabin, semmi sem korlátozza a látást, érezni a levegő illatát és hőmérsékletét. Az biztos, ha egyszer kipróbáltad, attól a pillanattól kezdve, ha a repülés szót hallod, ez fog eszedbe jutni.

 

Ha tériszonnyal küzdök, repülhetek?

Igen. Eddigi tapasztalataim alapján kb. 10 tériszonyos emberből egy kérte 10 perc után, hogy szálljunk le. " Ja " azért még kérte, leszállás előtt csináljunk egy alacsony áthúzást a hangár fölött, mert a társaságot le akarta fotózni fentről. Legtöbbször maga a tériszonyosnak mondott utastól hangzik el: ,,Sokkal rosszabbra számítottam,  ez isteni jó volt!’’

 

Bejelentkezés :

3 nappal a tervezett időpont előtt telefonon Tel:+36-70-609-3310 vagy a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">sEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A repülési időpont az időjárás függvényében változhat, ezért a megbeszélt időpont napján, indulás előtt minimum 3 órával még egy egyeztető telefon szükséges a vásárló részéről. 18. életévét még be nem töltött személy csak írásos szülői hozzájárulással és felnőtt kíséretében repülhet. Maximális testsúly: 110 kg. A menetszél miatt réteges, meleg öltözet javasolt (hideg időben hosszú nadrág, kabát, kesztyű hideg időben). Bukósisakot biztosítok, melyre felszerelhető az utas által hozott vagy bérelhető GoPro kamera.

 

2020  Motoros sárkányrepülés sétarepülés sárkánnyal Tökölön  
Weboldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltat számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat..
Több információ Ok Elutasít