background
logotype

Karácsonyi Ajánlatok

 

Lepje meg családját repülős túrával, filmek világába!

 

Tudta? Budapest mellett forgatták az Egri csillagok film egy részét?

 

Pilisborosjenő - a Teve-szikla és az "Egri vár"

 

Pilisborosjenő környéke nagyon szép kirándulóhely, már többször is jártunk itt. Jó kilátás nyílik a környező hegyekre, köztük a Nagy-Kevélyre is. A falu közelében található egy érdekes formájú természeti képződmény, a Teve-szikla. A szikla egy tevére emlékeztet, de csak egy bizonyos oldaláról nézve.

 

A sziklárafel is lehet mászni.
Kicsit távolabb áll az "Egri vár", mely szintén kedvelt turistalátványosság, főleg kisgyerekesek látogatják. Az Egri csillagok című film forgatására épült, 1968-ban, azóta eléggé lepusztult, a helyiek sok követ széthordtak belőle. Egyik ottjártunkkor épp tatarozták. Állítólag a filmben látszottak sárkányrepülők, egy parkoló Mercedes, egy török karján kvarcóra, de mi ebből semmit nem vettünk észre, pedig sokszor láttuk a filmet.

 

 

Érdekesség

A várat az Egri csillagok forgatása után még számos magyar filmhez használták forgatási helyszínül, pl.: Gyula vitéz télen-nyáron, Sztrogoff Mihály, Rab ember fiai, Angyalbőrben, Magyar vándor, stb.

 

Lepje meg kedvesét, barátját vagy ép magát egy felfedező túrával bevezető áron 24.900.- Ft, repülési idő kb 50 perc.

 

 

2020  Motoros sárkányrepülés sétarepülés sárkánnyal Tökölön  
Weboldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltat számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat..
Több információ Ok Elutasít