background
logotype

Karácsonyi Ajánlatok

 

Lepje meg családját repülős túrával, filmek világába!

 

Tudta? Budapest mellett forgatták az Egri csillagok film egy részét?

 

Pilisborosjenő - a Teve-szikla és az "Egri vár"

 

Pilisborosjenő környéke nagyon szép kirándulóhely, már többször is jártunk itt. Jó kilátás nyílik a környező hegyekre, köztük a Nagy-Kevélyre is. A falu közelében található egy érdekes formájú természeti képződmény, a Teve-szikla. A szikla egy tevére emlékeztet, de csak egy bizonyos oldaláról nézve.

 

A sziklárafel is lehet mászni.
Kicsit távolabb áll az "Egri vár", mely szintén kedvelt turistalátványosság, főleg kisgyerekesek látogatják. Az Egri csillagok című film forgatására épült, 1968-ban, azóta eléggé lepusztult, a helyiek sok követ széthordtak belőle. Egyik ottjártunkkor épp tatarozták. Állítólag a filmben látszottak sárkányrepülők, egy parkoló Mercedes, egy török karján kvarcóra, de mi ebből semmit nem vettünk észre, pedig sokszor láttuk a filmet.

 

 

Érdekesség

A várat az Egri csillagok forgatása után még számos magyar filmhez használták forgatási helyszínül, pl.: Gyula vitéz télen-nyáron, Sztrogoff Mihály, Rab ember fiai, Angyalbőrben, Magyar vándor, stb.

 

Lepje meg kedvesét, barátját vagy ép magát egy felfedező túrával bevezető áron (26.000) repülési idő kb 50 perc.

 

 

2019  Motoros sárkányrepülés sétarepülés sárkánnyal Tökölön  
Weboldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltat számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat..
Több információ Ok Elutasít