background
logotype

Mérföldkövek

 

 

feladó:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

címzett:

  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

másolat:

 

tárgy:

sétarepülés.

 

 

   

Sétarepülés? Mit is mondhatnék,felejthetetlen élmény! A látvány mely magával ragad a szabadság érzése, talán semmihez sem hasonlítható, centikkel a fák lombjai fölött repülni, érezni a hűs Duna leheletét a lábam alatt, látni ahogyan másodpercről másodpercre kiesebb lesz az mi eddig természetesen nagynak tűnt olyan élmény mely magával ragad,melyből még kér az ember!!! Aki szereti a szabadság érzését annak csak ajánlani tudom.

2011,10,21,üdvözlettel Blak

 

 

feladó:

Vigh András Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

címzett:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

másolat:

 

tárgy:

Sárkányrepültem


Kedves Anti!

Azért nekem sokkal bonyolultabbnak tűnik az
autóvezetésnél egy sárkányrepülő irányítása.
Viszont nagy előnye, hogy nincs olyan nagy
forgalom a levegőben, mint az utakon. :) Hát
mostanában nemigen lesz pilóta engedélyem
szerintem, de ha lehetőségem lesz rá, akkor
újra sárkányra ülök megint.
Ez sem olcsó mulatság, de megéri, mert nem
mindennapi élmény.

Üdv: András 2012,06,23,

 

 

feladó:

Erika Virágszalon Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 címzett:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

másolat:

 

tárgy:

Repülési élmény

Kedves Antal!

Köszönöm, hogy megmutatta a sárkányrepülés semmihez sem fogható varázslatos világát. Azt átélni, hogy a misztikum elpárolog, az ismeretlen érthetővé, baráttá válik. Szavakkal nehezen fogalmazható meg az a szépség, az a boldogság érzés, amit egy sárkányrepülőn való szárnyalás adhat. Odafent elpárolognak a hétköznapok terhei.

Szép napot Erika

 

 

 

 

Amire büszke vagyok:

 

2014 évben Brandt  Viktor által lehetőségem nyílt fogyatékkal élő emberekkel  megismertetni  a sárkányrepülés csodálatos  érzését.

Büszkén mondhatom, hogy talán egyedülálló vagyok a sárkányrepülő pilóták  között, aki olyan megtisztelő feladatot, bizalmat kapott, hogy fogyatékkal élő embertársaink számár repülés iránti vágyaikat-álmokat valóra váltsa. Sosem fogom feledni, azt a  kerekesszékes utasomat , aki  leszállás után miközben székébe emeltem át sírva fakadt az örömtől, hogy ezt az élményt átélhette. Szokták kérdezni tőlem, hogy nem félek-e felvinni mozgásukban korlátozott embereket  a levegőbe? Ilyenkor értetlenül nézem a kérdezőt, hisz ugyanolyan emberek, mint bármelyikünk, azzal a különbséggel, hogy nem mozognak a végtagjaik , de ettől függetlenül nekik is lehetnek álmaik, amiket ily módon valóra lehet váltani és én ezt tartom szem előtt. Azt is  kérdezték már, nem jelent-e fizikailag megterhelést kerekesszékből  kivenni  és  a gépbe tenni őket, de szintén nem értem, hisz sosem közelítettem meg a kérdés erről az oldalról, ez csak egy apró lépés, mozdulat, ami egyáltalán nem okoz nehézséget. 

 

 

 

.be

Egyik nagy élményem volt, amikor Varga Péter vak utasommal egy nagyszerűt repültünk. Szárnyalásunk alatt folyamatosan meséltem neki a tájról, mint például a délegyházi bányatavak türkizben pompázó víztükrét, vagy a Kis-Dunán éppen mit lehet látni, hogy ő is maga előtt láthassa, Ő eközben mondta nekem, hogy hány fokot fordultunk, vagy éppen mennyit emelkedtünk. Repülés közben meséltem neki a gép felépítéséről, mitől repül, és ezt ő teljesen átérezte a többi kifinomult érzékszervével.

Leszállás után a fent szerzett ismereteket gyakorlatban is megélte , azaz  kezével  végigtapogatta a  gép minden egyes porcikáját.

             

 

                                                                                              

               ESÉLY M1 TV műsor

                     15 rész 2014. 09. 12

                                                    

                   http://nava.hu/id/1954826/

 

              

                                                                    Joachim Antal pilóta 

 

 

      

      

                    Előadás gyerekeknek repülésről 2015

 

 

             

                           Vágy és remény

 

 

    

        

                   2015 Évi vak-mozgássérült utasom álma teljesülésének pillanata

 

 

2015 júniusában Lőrinc nevű utasomtól kaptam életem egyik legnagyobb és szívmelengető elismerését:

Lőrincről tudni kel, hogy mozgássérült, járni önállóan nem tud, még segítséggel is igen nagy erőfeszítéssel. Egy ilyen repüléshez legalább 3 segítségre van szükség. Leszállás után a géphez érkező segítőknek a következőt mondta: "Én már meg is halhatok, teljesült a legnagyobb álmom, repültem !!"  Meg kel mondanom, a könny összeszaladt a szememben. Mi járó emberek bele nem tudunk gondolni milyen sikerélmény és fizikai munka egy ilyen jellegű sérült embernek akár egy önálló mozdulat, és ő ennek ellenére élet-halál hasonlatával festi le az élményét. Szavakkal nem leírható ez az élmény, amit adni lehet egy repüléssel embertársainknak.

 

Köszönöm, Lőrinc, te többet adtál nekem, mint amit én adhattam neked. 

 

 

 

                                                                                                              2015 Echo tv felvétel

 

 

 

 

2020  Motoros sárkányrepülés sétarepülés sárkánnyal Tökölön  
Weboldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltat számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat..
Több információ Ok Elutasít